At tage sine linser ud - trin for trin

Ligesom når man sætter linser ind, kræver det også lidt øvelse at tage dem ud. For at gøre livet lidt nemmere for dig, har vi udarbejdet endnu en nem trin for trin guide for at fjerne kontaktlinser. Husk også, at god hygiejne er nøglen..

Sådan tager du dine kontaktlinser ud

 Altid vask dine hænder før du håndterer dine kontaktlinser

Før du starter, vask dine hænder, ligesom du gjorde da du skulle sætte dem ind. Hvis du har makeup på, skal du fjerne dine linser før du fjerner din makeup. Du bør også stille alting klar, i et veloplyst rum. Sørg for at du har etuiet, linsevæske, spejl og andre eventuelle hjælpemidler, klar. Hvis du er ude og rejse, kan du finde alle disse genstande i en smart kontaktlinsekits.

Trin 1 (Valgfri)

 Fugt dine linser for at fjerne dem lettere

Start med at smøre dine øjne med øjendråber og øjenspray. Dette kan hjælpe med at fugtiggøre dine linser, så de bliver nemmere at tage ud. En eller to dråber bør være tilstrækkeligt og det gør processen mere komfortabel, især hvis du lider af kroniske tørre øjne, eller finder linserne mere tørre i løbet af dagen.

Trin 2

Kig op og træk forsigtigt i dit nederste øjenlåg med langfingeren fra din dominante hånd. Det lyder måske nemt, men vær forsigtig når du rør ved den følsomme hud omkring øjnene. Tag dig god tid og udfør dette trin forsigtigt.

Trin 3

Rør ved linsen med pegefingeren og pres forsigtigt linsen ned mod det nederste hvide del af dit øje. Dette kan være en smule svært, men bare rolig. Det er vigtigt at få ført linsen derned for at undgå at man potentielt får lavet en rift i hornhinden.

Trin 4

 Placer dine linser i etuiet med frisk linsevæske

Klem linsen forsigtigt med din pegefinger og tommelfinger og placer linsen i etuiet med den friske kontaktlinsevæske. Smid linserne ud, hvis de har overskredet holdbarhedsdatoen. Husk også at holde dit etui rent og udskift det hver gang du får en ny flaske linsevæske, eller hver tredje måned.

Step 5

Gentag processen med det andet øje, ved brug af samme hånd.

Tillykke – du har nu taget dine linser ud og puttet dem i deres etui. Med øvelse og ordentlig vedligeholdelse, vil det være en nem og hurtig del af din hverdag.

Følg disse trin nøjagtigt for at få den optimale sundhed, komfort og synskvalitet. Dine øjne og dine linser vil takke dig.

Læs også: Indsættelse af kontaktlinser

Kommentarer

Svar til # - Afbestil