Hvordan man skal rense kontaktlinser korrekt

Linsevæsken er en meget vigtig del af kontaktlinser brug og rensning. Den hjælper med at holde linserne våde og komfortable og den renser for bakterier, mikroorganismer og aflejringer.

Hvad bør undgås og hvordan bruges linsevæsken?

  • Rør ikke ved spidsen af ​​den åbnede beholder (det kan føre til urenheder i beholderen).
  • Af denne grund bør du altid lukke beholderen helt.
  • Brug væsken inden for den angivne periode efter åbning.
  • Skyl desinfektion beholderen og lad den tørre. Genbrug aldrig linsevæsken!
  • Overfør ikke kontaktlinsevæske i mindre rejsevenlige beholdere (på grund af risikoen for urenheder).
  • Brug aldrig linsevæsker som er gået ud over udløbsdatoen eller som har været udsat for ekstreme temperature, da det kan reducere desinficeringsev­nen.

Hovedtyper af linsevæsker

1) Hydrogen peroxide-baseret linserens systemer

Disse linsevæsker indeholder typisk 3 procent hydrogen peroxide. Deres virkning udløses enten af en tablet eller en skive i bunden af linsebeholderen. Hydrogen peroxide-baseret rensning er uden tvivl den mest effektve og sunde måde at rense kontaktlinser på. Det er endda effektivt mod amøber.

2) Kemiske kontaktlinserens systemer

Denne gruppe inkluderer alle ikke-peroxide væsker på markedet (se vores linsevæske sektion). Nogle væsker har en “NO RUB” (ingen gnidning) indikator. Vi anbefaler dog alligevel at du gnider kontaktlinserne for en bedre desinficering. I et forsøg på at gøre kontaktlinserens så attraktivt som muligt, er mange producenter begyndt at anbefale denne rensningsmetode. Det på trods af, at den traditionelle metode med rensning, fjernelse og desinfektion er langt bedre med gnidning. Den bedste metode er at fjerne linsen, lægge et par dråber væske på den og så gnide den mellem sine fingre (tommelfinger og pegefinger), eller have linsen på din håndflade og gnid den fra side til side eller i cirkulær bevægelser med spidsen af din finger.
Svar til # - Annuller
VISA VISA Electron Master Card Maestro PayPal DHL GLS
Top