Indsættelse af kontaktlinser – trin for trin

Nu hvor er du er , indsætte dem vil kræve en smule finesse. Selvom det virker uoverskueligt, vil gode vaner og øvelse gøre det meget nemmere. For at hjælpe dig i gang, er her vores trin for trin guide til indsættelse af kontaktlinser . Guiden er god til begyndere og er måske også en god påmindelse for alle dem der har brugt linser i længere tid! Din komfort og synskvalitet afhænger af ordentlig pleje af kontaktlinser

Sådan sætter du linsen ind

Helt grundlæggende. Med mindre du bærer endagslinser, skal dine kontaktlinser opbevares i kontaktlinsevæske, når du ikke har dem på. Dette hjælper med at rengøre og desinficere dem.

Det kan måske hjælpe at vide, at du ikke kommer til at røre ved selve øjeæblet. Du skubber kun linsen forsigtigt på plads og dine øjenlåg sørger for resten. Lad os gå videre til selve processen.

 Kvinde indsætter sine kontaktlinser i sit øje

Step 1

Start med at klargøre alt det grundlæggende, i et godt oplyst rum. Du skal bruge dine kontaktlinser, linsevæske, et spejl og et sted hvor du kan vaske og tørre dine hænder i et rent håndklæde. Husk at indsætte dine linser før du tager makeup på.

Step 2

 Altid vask dine hænder grundigt før håndtering af linser

Altid vask dine hænder, så du ikke overfører nogen former for skidt eller bakterier til dine kontaktlinser. Brug en mild eller antibakteriel sæbe, og undgå fugtgivende sæber, lotion, creme eller andre former for oliebaserede produkter. Skyld og tør dine hænder grundigt med et rent, fnullerfrit håndklæde. Undgå papir, da dette kan efterlade fibre på dine hænder.

Vær opmærksom på, at det er bedst at holde dine negle korte, for at undgå skrammer på linsen eller øjeæblet.

Step 3

 Start med at fjerne kontaktlinsen fra etuiet

Det næste skridt er fjerne kontaktlinsen fra dit etui eller fra en frisk blister. Hvis du har forskellige styrker på dine øjne, kan det være nyttigt at starte en rutine, hvor du for eksempel først indsætter linsen til venstre øje, så du undgår forbytninger. Nogle mærker tilbyder ”No rub” linsevæsker, men de fleste optikere er enige om, at det altid er gavnligt at gnide linsen forsigtigt med linsevæske, for den ekstra rengørende effekt. Hvis du har svært ved at manipulere linsen, tilbyder vi flere forskellige pincetter og applikator . Applikatorer og pincetter gør håndteringen meget lettere.

Step 4

Placer kontaktlinsen på din pegefinger. Hvis linsen ligner en lille skål, er du på rette vej. Men hvis kanterne på linsen peger udad, vender linsen omvendt. Det kan godt være svært at se, men de fleste linser har små indikatorer på ret og vrang (bogstaver eller tal) trykt på, så du nemmere kan skelne mellem den rigtige og forkerte side.


 Tjek om linsen vender rigtigt før du indsætter dem

Step 5

 Placer linsen på din pegefinger når du indsætter linsen

Mens linsen balancerer på din pegefinger, brug langfingeren til at trække i dit nedre øjenlåg, mens du bruger den anden hånd til at trække op i dit øvre øjenlåg. Prøv at undgå at blinke eller bevæge dig. For nogen hjælper det at kigge opad for at reducere ufrivillig blinken. Det kan være svært til at starte med, men du vænner dig til det!

Step 6

 Placer forsigtigt linsen på øjet

Placer kontaktlinsen forsigtigt på dit øje. Slip med dine hænder og blink et par gange. Linsen bør sætte sig på plads på den farvede del af øjet (irissen). Du kan røre forsigtigt ved linsen for at skubbe den på plads, hvis dette er nødvendigt. Hvis du føler nogen form for gene eller irritation, fjern linsen fra øjet, rens linsen og prøv igen.

Step 7

 Husk at udskifte din linsevæske fra etuiet ved hvert brug

Gentag samme proces ved det andet øje. Kasser den gamle væske fra etuiet, så du er klar til at putte frisk linsevæske i, når du fjerner dine linser igen.

Read also: Sådan fjerner du dine linser

Kommentarer

Har du et spørgsmål?