Opstart af kontaktlinser – få en recept

Starting with contact lenses banner Starting with contact lenses banner

IHvis du overvejer nye briller eller kontaktlinser, er det første skridt en øjenundersøgelse hos en optiker eller øjenlæge. De vil give den nødvendige recept, uanset om du planlægger at købe briller hos dem eller andre steder. Hvis du vil have kontaktlinser, skal du også have en kontaktlinsetil­pasning, som er en enkel og smertefri proces. Her er en kort oversigt over, hvad du kan forvente:


Øjenundersøgelse og -målinger

En optiker, optometrist eller øjenlæge foretager en grundig undersøgelse og tager mål af dine øjne.Læs mere her!

Recept på briller eller linser

Efter undersøgelsen vil øjenlægen give dig en recept på en brillekorrektion, som du kan få lavet i enhver optikerbutik. Da recepter til kontaktlinser og briller kan være forskellige, skal du informere din specialist herom.Læs mere her!

Anbefalinger til kontaktlinser

Få anbefalinger til de bedst egnede kontaktlinser baseret på dine mål, din sygehistorie og din livsstil.Læs mere her!

Montering af linse

Optikeren indsætter de valgte linser i dine øjne og vurderer deres pasform og dit komfortniveau. De vil også instruere dig i de hygiejniske principper for brug af kontaktlinser og lære dig, hvordan du indsætter og vedligeholder dem. Læs mere her!

Stabiliseringspe­riode

Mens du er hos optikeren, venter du i ca. 30 minutter, så linsen kan stabilisere sig på dit øje. Bagefter vil øjenlægen vurdere kontaktlinsens placering og diskutere dens komfort med dig. Læs mere her!

Prøvelinser og bestilling

Du kan rekvirere prøvelinser hos din øjenlæge, så du kan teste dem derhjemme. Når du har din opdaterede recept, kan du frit bestille briller eller linser fra din foretrukne butik.Læs mere her!

Hvad kan du forvente ved din første øjenundersøgelse?

Eye icon

Din første øjenundersøgelse er et vigtigt skridt i retning af at bevare din visuelle sundhed og få den rigtige recept på briller eller kontaktlinser.

Denne omfattende vurdering begynder typisk med et detaljeret spørgeskema om din sygehistorie, herunder familiehistorie og oplysninger om eventuelle kroniske tilstande, der kan påvirke dine øjne. Du skal også fortælle om din øjensundhedshis­torie og eventuelle tidligere journaler, hvis du har besøgt en øjenlæge før. Selve undersøgelsen omfatter forskellige tests, som f.eks. en test af synsstyrken, for at bestemme dine behov for styrke.

Yderligere tests, såsom undersøgelse med en spaltelampe og indirekte oftalmoskopi, gør det muligt for lægen at vurdere sundheden af de indre strukturer i dine øjne. Endelig måler evalueringen af trykket ved hjælp af applanationsto­nometri eller berøringsfri tonometri det intraokulære tryk. Regelmæssige øjenundersøgelser er afgørende for at opretholde en optimal øjensundhed og sikre et klart og behageligt syn.

KAN JEG BRUGE MIN KONTAKTLINSE-RECEPT TIL BRILLER?

Det er vigtigt at bemærke, at din brilleordination er forskellig fra en kontaktlinseor­dination.

Der kræves forskellige målinger for at sikre, at kontaktlinser passer korrekt, fordi de sidder direkte på øjeæblet. Så hvis du er interesseret i at skifte fra briller til kontaktlinser, er en øjenundersøgelse eller en samtale med din øjenlæge et obligatorisk første skridt, også selvom du allerede har en brilleordination.

Kontaktlinser giver mange fordele ved en aktiv livsstil, og de er nu mere komfortable og omkostningsef­fektive end nogensinde før. Folk der dyrker sport elsker den frihed og fleksibilitet, som kontaktlinser giver. Eller måske foretrækker du bare dit eget udseende uden klodsede brillestel.

Eller måske vil du gerne have både et par briller og nogle kontaktlinser, så du kan skifte, når omstændighederne kræver det.

Glasses icon

Brille recept

  O.D. O.S.
SPH -1.50 -1.75
CYL -1.50 -1.25
AXIS 90 90
ADD +2.00 +2.00
PD 63

Recept på kontaktlinser

  O.D. O.S.
BC 8.6 8.6
DIA 14.5 14.5
SPH -2.00 =2.00
CYL -2.25  
 
AXIS 60  
 

HUSK AT TÆNKE PÅ ALT

Computer icon

Arbejder du ved en computer i mange timer om dagen, eller rejser du ofte?

Runner icon

Er du en ivrig sportsudøver, eller bruger du meget tid udendørs?

Make-up icon

Kan din makeup udgøre et problem, når du bruger kontaktlinser?

Savings icon

Er du bekymret for omkostningerne?/p>

Svarene på disse spørgsmål kan hjælpe din optiker med at finde den bedste løsning for dig. Måske har du kun brug for et par briller, eller måske er du en god kandidat til daglige engangslinser, linser hver anden uge eller månedlige kontaktlinser. Eller måske har du brug for specielle toriske linser til at korrigere bygningsfejl eller måske endda multifokale kontaktlinser.

At finde sig til rette med sine briller eller linser

Contact lenses and glasses icon

Det er ret ligetil at blive fortrolig med sine nye briller. Ethvert par briller, der er lavet i overensstemmelse med din recept, skal være korrekt centreret under produktionspro­cessen. Du skal selvfølgelig vænne dig til at bære dem i et stykke tid. Hvis dine briller fortsat føles ubehagelige, kan din optiker ofte justere dem en smule, for eksempel ved at ændre formen på brillestængerne..

IDet kan tage lidt længere tid at vænne sig til kontaktlinserne, men uanset hvad bør hele processen forløbe ret problemfrit.Efter den første tilpasning, og hvis du er tilfreds med de valgte linser, vil din optiker evaluere pasformen og udføre en synstest.Du vil sandsynligvis få lidt øvelse i at sætte linserne i og tage dem ud, mens din øjenlæge holder øje med dig.

Endelig vil din øjenlæge forklare proceduren for Grundlæggende om linsepleje, tilbyde prøvelinser og aftale en opfølgningsaftale for at vurdere, hvordan du har det med de valgte linser på et senere tidspunkt. I løbet af ugen eller to før din opfølgningsaftale har du mulighed for at prøve dine linser derhjemme. Hvis du får problemer eller har spørgsmål, kan du ringe til din optiker og få råd.

Forsøgslinser

Det er kun din optiker, der har tilladelse til at udlevere prøvelinser, da det er nødvendigt med ordentlig lægebehandling og evaluering, når du skal vælge de rigtige linser. Det kan tage et par besøg og et par forsøg at finde frem til det mærke og den pasform, der passer bedst til dig, men når du og din optiker er blevet enige om et bestemt mærke og en bestemt brugstid, kan du frit bestille de samme linser online fra forhandlere som Alensa uden at skulle fremvise en kopi af din recept. Glem ikke at besøge din optiker til et tjek og en receptopdatering mindst en gang om året!

Trial lenses image

Hvad med farvede linser?

Hvis du er interesseret i at bære farvede kontaktlinser uden styrke til kosmetiske formål (f.eks. Halloween), er det altid tilrådeligt først at konsultere din optiker for en tilpasning og anbefaling, især hvis du aldrig har brugt linser før, har følsomme øjne eller lider af tørre øjne..

En grundig øjenundersøgelse er også nødvendig, når du beslutter dig for at bruge farvede linser med styrke til synskorrektion.

KØB SKØRE LINSER
Crazy lenses boxes