Lær mere om blåtlysfilter

Blåtlysfilter

Blåt lys har altid været en del af vores liv; det er en del af det naturlige lysspektrum og det holder os kvikke, muntre og friske i løbet af dagen. Blåt lys som sådan er derfor ikke en dårlig sag, dog er vores moderne livsstil præget af en ting: teknologi og skærme. Mange af os bruger smartphones, computere og tabletter i forlængede perioder. Disse teknologier udsender store mængde af blåt lys i løbet af både dagen og natten. Når vi konstant ser på skærme og det blå lys de udsender, bliver vores øjne trætte og irriterede – en tilstand der kaldes for computersyn. Om aftenen opdager mange mennesker, at deres øjne er tørre og røde, at de har hovedpine og at de har svært ved at falde i søvn.

Her kan et blåtlysfilter være nyttigt. Dette filter neutraliserer noget af skærmenes blåt lys, hvilket mindsker øjenbelastningen. Når du køber briller hos os, har du mulighed for at tilføje et blåtlysfilter til dine brilleglas . Vores blå lysblokerende filtre til briller absorberer op til 20% af alt blåt lys. Og det er ikke kun briller, der kan have denne innovative egenskab, i dag er der også kontaktlinser der er udstyret med et filter, der blokerer skadeligt blåt lys. (Blåblokerende produkter er mest effektive, når de bruges indendørs.) Lad os nu kigge på alle fordele ved et blåtlysfilter:

Hvad er fordelene ved et blåtlysfilter?

Blå lysblokerende briller har bedre optiske egenskaber, mens du stirrer på en skærm i lang tid:

 • Dit syn forbliver skarp.
 • Filtret vil reducere blænding og refleksion.
 • Hver af vores brilleglas leveres også med et standard sæt avancerede behandlinger, uden at du behøver at betale ekstra: et UV-filter, et hærdningsglas, en antireflekterende belægning, en selvrensende belægning og en hydrofob belægning.

Mindre intenst blåt lys vil have en positiv effekt på din krop:

 • Briller med et blåtlysfilter vil hjælpe dine øjne med at slappe af, samtidig med at de giver dem mere energi og beskytter dem mod irritation.
 • Blålysfilter kan hjælpe med at forbedre din søvncyklus. Blåt lys forhindrer din krop i at skabe melatonin, som normalt hjælper dig med at sove.
 • Mindre blåt lys kan hjælpe dine øjne med at bevare fokus bedre efter lange timer foran en skærm.

Hvem burde få briller eller linser med blåtlysfilter?

Nu til dags vil alle drage fordel af briller eller linser med et blålysfilter, især dem, der bruger meget tid på deres computere eller telefoner. Så hvis du er en kontormedarbejder, studerende, gamer eller en indbygger i et industrialiseret samfund i det 21. århundrede, bruger du sandsynligvis disse enheder hver dag og kan derfor bestemt drage fordel af synshjælpemidler med et blåtlysfilter.

Hvad andet skal du gøre?

Er blåt lys et stort problem for dig og har du ofte hovedpine eller røde og irriterede øjne, anbefaler vi følgende:

 • Tag hyppige pauser, når du arbejder på en computer og kig regelmæssigt væk fra skærmen*.
 • Undgå at sidde for tæt på skærmen.
 • Brug et specielt mat skærmfilter der forhindrer genskin.
 • Prøv ikke at bruge for meget tid foran skærmen, især inden du går i seng.
 • Sørg for at der er nok lys, der hvor du arbejder.
 • Få nogle gode øjendråber.

* Du kan bruge 20-6(20)-20 reglen: kig væk fra skærmen på noget der er omkring 6 meter (20 fødder) væk hvert 20. minut og se på det i 20 sekunder.