Progressive brilleglas: hvad er det, og hvordan gavner de dig?

Når du køber briller fra Alensa, har du mulighed for at vælge en innovativ ny form for multifokale linser - progressive brilleglas - til dine yndlingsrammer. Du er måske bekendt med de ældre bifokale eller trifokale linser, men progressive tager konceptet ind i en mere avanceret dimension. Progressive linser formår at kombinere tre optiske zoner problemfrit i et brilleglas, hvilket giver synkorrektion til nærliggende, mellemlang afstand og langt væk. Progressive multifokale linser fjerner i det væsentlige de synlige hårde linjer, der karakteriserer bifokale og trifokale. Det er ikke forkert at kalde dem "opgraderede trifokaler", da de giver en slankere alt-i-en-løsning med usynlige overgange til dem, der har brug for multifokal korrektion .

Kvinde med progressive briller

Hvordan ser en progressiv linse ud?

Linsen er asymmetrisk designet til at imødekomme den måde, øjnene fungerer på. Hver zone overgår gradvist til den næste uden overgang.

 • Den øverste halvdel af linsen bruges til at se i det fjerne, f.eks. det omkringliggende landskab eller vej.
 • Midtområdet hjælper med at se ting på en mellemafstand, f.eks. en computer eller bilens instrumentbræt.
 • Den nederste del er designet til at se i nærheden, f.eks. en bog eller smartphone
 • Områderne til siden er altid let slørede eller forvrængede på grund af, hvordan progressive linser er bygget for at sikre, at de fungerer korrekt. Dette kaldes perifer forvrængning.
Progressive linsezoner

At se gennem hver zone fungerer typisk ved at vippe hovedet let og flytte dit fokus til et andet område af linsen.

Hvem har bruge for dem?

Progressive linser bruges til at korrigere en synsbetingelse kaldet presbyopi. Denne tilstand er normalt forbundet med alderen og gør det sværere at se tingene tæt på oven på eventuelle andre fejl, patienten måtte have (nærsynethed osv.). Det kræver derfor briller eller linser, der har en yderligere korrektion, så brugeren igen kan se tydeligt over alle afstande. Du ser ofte denne værdi beskrevet som ADD på din øjenrecept. Som nævnt tidligere giver progressive briller en opgradering til bifokaler. Ligesom trifokaler giver de en korrektion for nærliggende, mellemlang afstand og langt væk, mens bifokale ikke inkluderer mellemafstandsfel­tet. Så denne type linser er til brugere, der for eksempel har brug for en linse til at læse en bog, se på computerskærmen og se, hvad der er i afstanden tydeligt.

KØB BRILLER

Hvad er fordelene ved progressive linser?

Der er flere store fordele ved at skifte til progressive multifokale briller:

 • Du har kun et par briller, der er i stand til at give nøjagtig synkorrektion over alle afstande.
 • Der er ingen barske, synlige linjer, der adskiller de optiske zoner, hvilket betyder, at dine briller ser mere ungdommelige og moderne ud.
 • Fordi zoner nu gradvist overgår til hinanden, bemærker du ikke længere "billed-spring" (hvor et billede pludselig ændrer form / position, når det ses fra en anden optisk zone).
 • Dine progressive linser modtager et fantastisk sæt standard linseforbedringer i vores butik.
 • Du kan opgradere dine linser endnu mere med et blåt lysblokerende filter, en selvfarvet funktion eller gøre dem til permanent farvede solbrilleglas.
 • Du kan vælge mellem forskellige kategorier af progressive linser afhængigt af dine behov.

Hvad man skal huske på med hensyn til progressive linser

For dem der ønsker at bære progressive briller, er der et par ting at bemærke:

 • At lære at skifte mellem optiske zoner sker ganske naturligt, men det tager lidt tid for din hjerne at tilpasse sig. Du kan finde dem lidt ubehagelige i starten, men efterhånden som tiden går, finder du dem langt mere behagelige end bifokale. Imidlertid tilpasser et meget lavt antal mennesker sig aldrig helt til at bruge denne type linser.
 • De perifere forvrængninger er uundgåelige for enhver form for progressiv linse. Dit øje og hjerne tilpasser sig normalt dette godt, og du lærer at gennemskue hver zone effektivt uden at blive generet af nogen forvrængning i din periferi.
 • Progressive linser har en lidt højere pris, men tilbyder mange fordele til gengæld.

Hvad er forskellen mellem vores typer progressive linser?

Vores mest enkle "klassiske" linser leverer alle de grundlæggende behov for dem, der søger en god, solid progressiv linse. Valg af en mere avanceret linse øger dog linsens komfort og kvalitet. Mere avancerede teknologier bruges til at krympe de perifere forvrængninger og udvide de optiske zoner til mellemliggende og tæt afstand. Så valget om du har det godt med en grundlæggende eller har brug for en mere avanceret er dit.