Vores overfladebehandlinger for brilleglas

Vi ønsker alle det bedste for vores syn i dag, og det betyder, at vi stiller høje krav til vores briller. Derfor kan mange brilleglas forbedres med forskellige behandlinger og belægninger. Disse er beregnet til at forbedre ydelse, holdbarhed og komfort. Vores brilleglas fås som standard med avancerede overfladebehan­dlinger, uden at du behøver at betale ekstra . De er inkluderet for både enkelstyrke og flerstyrke (multifokale) glas. Vi tilbyder dig også muligheden for at tilføje yderligere behandlinger til dine glas. Nu spørger du måske, hvad alle disse belægninger er gode til? Lad os tage et kig:

Vores standard overfladebehan­dlinger

Følgende behandlinger er altid inkluderet af vores erfarne optikere, når du køber briller hos Alensa. På den måde kan du være sikker på, at de briller, du bruger, har højkvalitetsglas, der holder dit syn skarpt og klart.

1. UV-filer

Filter mod skadelige UV-stråler

2. Antirefleks belægning

Selvom en brilleglas er klar, vil det altid reflektere lys, enten forfra eller bagfra. En antirefleks belægning forhindrer, at reflekteret lys hindrer dit syn. Det sørger for, at dine øjne altid kan se forfra, uden at blive forhindret af refleksioner fanget i dine glas. Og det eliminerer også blænding og blændende refleksioner fra bagsiden. Et scenarie, hvor dette f.eks. kan have stor betydning, er, hvis du kører om natten. Da reflektionen kan være meget ubehagelig og kunne udgøre en sikkerhedsrisiko, anbefales det altid at få en antirefleks belægning til nye briller. Heldigvis har vi det som standard!

Briller med antirefleks belægning

3. Ekstra hærdning

Hvis du har brugt briller i noget tid, ved du nok, at briller bliver udsat for meget, uanset hvor forsigtige vi er! Nogle gange taber vi dem ved et uheld, måske støder vi på noget, eller vi renser dem ikke altid ordentligt. Desværre er ingen glas ridsefast uden hjælp. Men ved at tilføje en hærdet ridsefast belægning til glassene gør det dem meget mere holdbare. På den måde behøver du ikke bekymre dig om beskadigede glas, hvilket er især praktisk for børn.

Briller med ekstra hærdning

4. Selvrensende belægning

Vi bruger vores briller dagligt, så de udsættes konstant for snavs, partikler og støv, hvilket gør det sværere at se igennem dem. På grund af dette bruger vi tit specielle spray eller klude til at rengøre dem. Det er dog ikke altid let at få glassene helt rene igen. En selvrensende behandling får langt mindre snavs og støv til at klæbe fast til glassene, hvilket gør dem meget lettere at rengøre . Denne type behandling holder dine briller renere i længere tid. En almindelig misforståelse er at glas med en selvrensende belægning kræver ingen vedligeholdelse, men dette er ikke sandt. Du vil dog opdage, at det kræver langt mindre kræfter og tid at opretholde rene glas hele dagen takket være denne belægning.

Briller med selvrensende belægning

5. Vandafvisende belægning

Det er ikke kun snavs og støv der udgør et problem for briller, men også vand. Regn kan plette glassene og tåge kan hindre dit syn. Dem, der går med briller, har alle oplevet det: Du var ude i regn eller koldt vejr, og når du kommer ind i et rum, skal du tørre dråberne eller tågen af ​​dine briller. Og problemet er ikke kun vand fra eksterne kilder. Sved kondenseres også let på brilleglas. En vandafvisende belægning afviser vand og fugt fra glassene. Det gør dette ved at svække overfladebindingen mellem vanddråbet og glassets overflade. Dette får dine brilleglas til at tåge eller plette, når de kommer i kontakt med fugt. En vandafvisende belægning er også antistatisk, hvilket beskytter glasset også mod støvpartikler. Med andre ord, sammen med den selvrensende belægning, vil den vandafvisende belægning hjælpe med at holde dine linser klare og rene.

Briller med vandafvisende belægning

Specielle brilleglasfun­ktioner

Når du køber briller hos os, kan du også vælge nogle ekstra fuktioner til dine glas. Her kan du se, hvad vi tilbyder:

1. Et blåtlysfilter

Dette filtrerer og blokerer blåt lys fra digitale enheder som telefoner, tablets og computerskærme. Det vil reducere øjentræthed, øge produktiviteten og forbedre søvnvanerne.

Læs mere om blåtlysfilter
Briller med blåtlysfilter

2. Farveskiftende glas

Farveskiftende eller fotokromiske glas skifter farve ifølge skiftende lysforhold. De er klare indendørs og mørkere, når de udsættes for UV-stråler. Dette beskytter øjnene, når det er nødvendigt.

Læs mere om farveskiftende glas
Briller med farveskiftende glas

3. Solbriller med styrke

Dette vil forvandle dine kontaktlinser med styrke til rigtige solbriller for at beskytte dine øjne mod UV-stråler og skarpt lys. Vi tilbyder flere niveauer af permanent toning i flere farver. En toningsintensitet på 85% giver en effekt, der svarer til normale solbriller. Og det stopper ikke her! Hvis du ønsker det, kan du også tilføje polarisering og/eller en spejlbelægning til vores solbrillelinser med styrke.

Læs mere om tonede glas
Solbriller med styrke

Brydningsindeks

Du kan vælge mellem glas med et brydningsindeks på 1,5 - 1,6 - 1,67 og 1,74. Hvad er forskel mellem disse brydningsindekser? Hvert materiale har et andet brydningsindeks. Brydningsindekset for brilleglas henviser til, hvordan glasset bryder (bøjer) lys, hvilket afhænger af, hvor hurtigt lys bevæger sig gennem materialet. Lys bevæger sig langsommere gennem det, jo højere tallet er, og langsomt lys bøjes mere.

Brydningsindeks for briller